• Моят акаунт
  • Любими
  • Количка
  • Плащане
  • За търговци на едро
  • Новини
  • 0894 767486
Ниски цениБез посредници Наложен платежУдобство без риск
Zadomo.bg Menu   ≡ ╳
  • Начало
  • За дома
    • Съдове за готвене
      • Тигани и комплекти
      • Тенджери и тави
      • Чайници, джезвета и кафеварки
      • Глинени съдове
      • Домашно кисело мляко
      • Виж всички
    • Кухненски прибори
      • Прибори за готвене
      • Кухненски аксесоари за готвене
      • Ножове и аксесоари
      • Преси и резачки
      • Рендета и белачки
      • Термоси, буркани и кутии
      • Кани и мерилки
      • Цедки и сита
      • Дъски за рязане
      • Сладкарски принадлежности
      • Сушилници за прибори
      • Виж всички
    • Прибори за сервиране
      • Прибори за хранене
      • Сервизи за кафе и чай
      • Чаши и бутилки
      • Сервизи за хранене
      • Купи, купички и купи за салата
      • Чинии и плата
      • Оливерници и солници
      • Табли и фруктиери
      • Виж всички
    • Баня и почистване
      • Аксесоари за баня
      • Кърпи и резерви за почистване
      • МОП, четки, метли и лопатки
      • Виж всички
    • Спални комплекти и аксесоари
      • Спални комплекти
      • Шалтета и кувертюри
      • Настолни лампи
      • Виж всички
  • За градината
    • Градинска декорация
    • Саксии
    • Маси и столове
    • Соларни лампи и камери
  • Ел. уреди
    • Кухненски ел. уреди
    • Скари
    • Чушкопеци
  • Декорации и сувенири
    • Вази и декоративни фонтани
    • Други декорации и подаръци
    • Кошници и панери
    • Кутии за бижута
    • Поставки за бутилки
    • Наргилета
    • Свещници
    • Рамки за снимки и стенни аксесоари
    • Изкуствени цветя
  • Празнични стоки
    • Елхи
    • Коледна украса
    • Великденска украса
Меню
  • Начало
  • За дома
    • Съдове за готвене
      • Тигани и комплекти
      • Тенджери и тави
      • Чайници, джезвета и кафеварки
      • Глинени съдове
      • Домашно кисело мляко
      • Виж всички
    • Кухненски прибори
      • Прибори за готвене
      • Кухненски аксесоари за готвене
      • Ножове и аксесоари
      • Преси и резачки
      • Рендета и белачки
      • Термоси, буркани и кутии
      • Кани и мерилки
      • Цедки и сита
      • Дъски за рязане
      • Сладкарски принадлежности
      • Сушилници за прибори
      • Виж всички
    • Прибори за сервиране
      • Прибори за хранене
      • Сервизи за кафе и чай
      • Чаши и бутилки
      • Сервизи за хранене
      • Купи, купички и купи за салата
      • Чинии и плата
      • Оливерници и солници
      • Табли и фруктиери
      • Виж всички
    • Баня и почистване
      • Аксесоари за баня
      • Кърпи и резерви за почистване
      • МОП, четки, метли и лопатки
      • Виж всички
    • Спални комплекти и аксесоари
      • Спални комплекти
      • Шалтета и кувертюри
      • Настолни лампи
      • Виж всички
  • За градината
    • Градинска декорация
    • Саксии
    • Маси и столове
    • Соларни лампи и камери
  • Ел. уреди
    • Кухненски ел. уреди
    • Скари
    • Чушкопеци
  • Декорации и сувенири
    • Вази и декоративни фонтани
    • Други декорации и подаръци
    • Кошници и панери
    • Кутии за бижута
    • Поставки за бутилки
    • Наргилета
    • Свещници
    • Рамки за снимки и стенни аксесоари
    • Изкуствени цветя
  • Празнични стоки
    • Елхи
    • Коледна украса
    • Великденска украса

Cart

  • Home
  • /
  • Новини
  • /
  • Главните готвачи знаят как да развиват рецепти и да готвят храни за съвършенство.
Новини

Главните готвачи знаят как да развиват рецепти и да готвят храни за съвършенство.

Post by : Plamen Dimitrov
/
Date : август 19, 2015
/
Comments : 0

Започнете с ума си.
Разширеното, кухненско оборудване дава на готвачите гъвкавост и творчество с предимствата на прецизност, качество и последователност. Главните готвачи знаят как да развиват рецепти и да готвят храни за съвършенство. Но това, което често се пренебрегва, са ключовите детайли около това, че могат да се мащабират тези рецепти, за да се приспособят към нормалните, по-бавни и пикови моменти на търсенето, като същевременно се запази качеството на храната, което първоначално бе определено.

С увеличаването на заплатите и на минималните заплати, заплашващи печалбите, главните готвачи и операторите се оказват натискани да намалят персонала и да избягват увеличените разходи за труд. 
Въпреки това, ако операцията, поддържаща менюто, не е проектирана да се приближава към търсенето, една от първите лостове, която много операции издърпва, хвърля увеличен труд при повишеното търсене.

За щастие има други, по-достъпни лостове, които да бъдат изтеглени. Съвременното кухненско оборудване, като например отопляеми шкафове, може да предостави решения за разширяване на способността да обслужва качествен продукт, както и да подпомогне бързото ускоряване на необходимите продукти. Използвайки прецизен контрол на температурата и влажността, тези устройства могат да поддържат готвената храна перфектно или в готово за сервиране състояние или в почти варено състояние за бързо довършване.

Но да се използва оптимално подобно оборудване, това отнема известно “изоставане”, казва Бен Лийнганг, главен изпълнителен готвач на “Хени Пени” в Ейтън, щата Охайо. Неговото послание е да седи на седалката на клиента. Като готвач или оператор, поставете се в обувките на клиентите си. Това е най-добрият – може би единствен – начин да се разбере оптималният начин за изграждане на процес, който доставя най-качествената храна на този ценен краен потребител.

“Важно е да се разгледа точно как те искат тази храна да се вкуси, текстурата и температурата , която иска”, казва Leingang. “Оттам, ние гледаме на необходимите стъпки, за да го изпълним в това състояние – дали кухнята е в нормален ритъм или просто е била наводнена с клиенти.

“За да постигнете всичко перфектно, когато сте заети, е почти невъзможно да произведете всичките си елементи” по поръчка “. Трябва да изградите някои възможности за задържане, за да се спуснете и да изградите дишащо пространство, което позволява на екипа ви да се съсредоточи върху нещата, които трябва да бъдат приготвени “по поръчка” или няма да работят в холдингова среда. “

Любимият му пример е предизвикателството на пърженото пиле – ястие, което обикновено изисква 15-минутно готвене и петминутна почивка, преди да прекара една минута или две в транзит до вечеря. Клиентите, обаче, няма да чакат толкова дълго в повечето ситуации, така че приготвянето на партиди е от съществено значение. Определянето колко точно и точно кога е необходимо, изисква изследване на историческите данни за продажбите, за да се определят върховете на услугите.

“Тогава главният готвач трябва да види колко работа има по време на всички дни, за да отговори на това търсене”, казва Leingang. – А ако няма достатъчно, за да го направи по едно и също време?

– Толкова много хора искат да готвят от нулата. Холдингът ни помага да го направим, но не само минута. Ние разчитаме на определени видове оборудване, които да ни помогнат чрез бързина и да гарантираме, че най-добрият продукт ще се появи на масата всеки път.

 

Вашият коментар Отказ

Трябва да влезете, за да публикувате коментар.

← 14 храни, които ще ви направят истински фиданки за нула време. Ето какво да ядем, за да изгаряме безмилостно мазнините. Главните готвачи знаят как да развиват рецепти и да готвят храни за съвършенство. →
Menu   ≡ ╳
  • Начало
  • За нас
  • Поръчка, Доставка и Плащане
  • Общи условия
  • Контакт

За нас

Интернет магазин Zadomo.bg – за теб и твоят дом!...

България, гр. Пловдив, ул. Брезовско шосе 145 Сграда-7 Телефон: 0878140649 / 0894688894 Email: office@zadomo.bg
Всички права запазени - Задомо ЕООД - 2017